huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Een retro bank is niet voor ieder interieur

Soms heb je wel eens dat je zomaar volledig verliefd wordt op een meubelstuk. Een meubelstuk waar je eerder nog niet over had nagedacht. Of in ieder geval niet op deze manier. Dat overkwam mij met een retro bank. Maar ja, dat is wel een heel specifiek item. Zo'n retro bank plaats je niet even in ieder interieur. Daar moet net iets beter over nagedacht worden dan over een gewone bank. Een retro bank is vooral leuk in de keuken. Je creëert dan een soort diner-idee. Je weet wel, zo'n jaren '50 rock & roll sfeertje. Maar dat is lastig om te combineren met een klassiek interieur. Hier zijn wat ideeën om het tóch voor elkaar te krijgen.

Een retro bank in mijn interieur

Ik heb dus mijn oog laten vallen op een mooie retro bank. Maar hoe ga ik die combineren met de rest van mijn spullen? Ik heb het geluk dat ik een gesloten, ruime keuken heb. Hier kan ik dus heel gemakkelijk een andere sfeer creëren dan in de rest van mijn huis. Ik zet de bank bij een aluminium tafel en bijpassende stoelen en ik heb iets echt aparts in huis. Maar ik kan me voorstellen dat je het nog verder doorvoert. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart met wit geblokte vinyl vloer.

Een ander soort mancave

Bij een mancave denk je al snel aan een garage met een dartbord en een extra koelkast om de biertjes goed koud te houden. Ook hebben veel mannen een bruine kroeg in de kelder of een après ski-hut in de schuur. Maar wat als je er een jaren '50 diner van maakt? Met een zwart met wit geblokte vloer, neon-reclames aan de muren en een jukebox in de hoek van het vertrek. Op het gebied van meubels kies je dan voor diner meubilair. Vergeet je ook niet om een mooie bar, air hockey- of voetbaltafel neer te zetten? De mancave is dan een plek waar je vast veel zult komen.

Retro doorvoeren in je keuken

Je kunt je complete keuken inrichten in een retro stijl. Niet alleen de meubelen, maar ook de accessoires kun je volledig in retro stijl aanschaffen. Kies voor kleurige keukenmachines, koffiezetapparaten en broodroosters. Omdat het compleet nieuwe meubelen in een retro jasje zijn, heb je hier gewoon garantie op en voldoen de apparaten aan alle huidige en toekomstige veiligheidseisen. En, misschien nog wel het fijnst van allemaal: alles wordt keurig bij je thuis bezorgd. Dat scheelt je veel tijd en energie.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén