huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Mijn gevel opknappen

Dit jaar kocht ik mijn eerste huis, afgelopen zomer heb ik de binnen kant van mijn huis verbouwt. En nu wil ik graag in maart beginnen met de buitenkant van haar huis. Mijn gevel is zeer verouderd en kan wel een goede opknapbeurt gebruiken. Ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden en die zoektocht wil ik graag delen met jullie. Vandaag gaat mijn blog over mogelijkheden die je hebt om je gevel eens goed op te knappen. En mijn keuze om rabatdelen te gebruiken.

 

Rabatdelen

Een makkelijke en snelle manier om je gevel op te knappen is om ze te bekleden met rabatdelen. Deze panelen van hout of kunststof zijn gemakkelijk en snel te gebruiken door de groef en een messing die in elkaar kunnen worden geschoven waardoor je de gevels en andere elementen van een woning kan bekleden. De rand van de rabatdeel en de groef overdekken de kier die anders tussen houten planken zouden ontstaan, dit zorgt ervoor dat na een flinke regenbui geen water tussen de planken kan gaan zitten. Als er wel water tussen de planken gaat zitten dan kan er schimmel en houtrot ontstaan en dan kan je de gevel weer opnieuw bekleden. Zelf heb ik de keuze gemaakt om kunststof rabatdelen te gebruiken voor mijn gevel, ze zijn duurzamer dan houten rabatdelen en dat was voor mij belangrijk. Vroeger had je geen keuze en waren rabatdelen altijd van hout gemaakt. Met kunststof rabatdelen hebben de messing en de groeg geen beschermende functie meer voor de regen, maar door die systeem zijn de rabatdelen wel handig in elkaar te klikken. Hierdoor is het een van de makkelijkste manieren om je gevel op te knappen.

 

Verschillende rabatdelen

Je hebt verschillende keuze uit verschillende rabatstijlen. Je hebt keuze uit allerlei soorten, structuren en stijlen, zoals houten en kunststof rabatdelen zijn twee materialen waar je uit kunt kiezen. Ik heb voor jullie de rabatdelen online gezet:

  • Houten rabat
  • Kunststof rabat
  • Enkel rabat
  • Dubbele rabat
  • Potdeksel/ Zweeds rabat

 

Toepassingen van rabatdelen

Ik was opzoek naar duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding zodat mijn gevel een nette en verzorgende uitstraling heeft die zeker een aantal jaren meegaat. De kunststof rabatdelen is de gevelbedekking die helemaal bij mij past en voldeed aan al mijn wensen. De lange levensduur was een van de belangrijke eigenschappen waaraan de kunststof rabatdelen voldeden. De kunststof rabatdelen kan je in verschillende kleuren krijgen, zelf heb ik gekozen voor een hout design. Omdat ik de houtlook echt mooi vind voor een gevel. Ik ben helemaal blij met mij keuze en mijn huis ziet er weer geweldig uit!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén