huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Manieren om het thuis leuk te houden

De gemiddelde Nederlander zit inmiddels alweer een aantal weken thuis. Zelf werk ik al ongeveer 6 weken vanuit huis en er komen er minimaal nog 3 bij. Woon je net als ik met een gezin of kamergenoten? Dan is de kans groot dat er al een paar botsingen zijn geweest. We willen namelijk allemaal maar al te graag dat het weer “terug naar normaal” gaat. Helaas moeten we nog even wachten. Daarom besloot ik vandaag een blog te plaatsen over verschillende manieren om het thuis nog een beetje leuk te houden. Ik hoop dat ik je inspireer om het in huis gezellig te houden – ondanks alles.

To do-lijstjes maken

Om positief te blijven vind ik het heerlijk om te dromen over de dingen die ik straks allemaal ga doen. Als we straks bijvoorbeeld weer gewoon op vakantie kunnen, dan staat een stedentrip Lissabon erg hoog op mijn wensenlijstje. Ik ben namelijk nog nooit in deze stad geweest. In mijn vrije tijd heb ik me al een beetje verdiept in de stad en de bezienswaardigheden. Het is een soort heerlijke hobby geworden: een stedentrip Lissabon plannen. Ik heb zojuist ook een fysieke kaart besteld van de stad, zodat ik kan kijken welke routes ik allemaal tegen die tijd wil nemen. Uiteraard kun je zo’n lijstje ook voor andere dingen maken. Welke films wil je bijvoorbeeld erg graag kijken? Of welke uitdagingen zet je voor jezelf om te tackelen in deze vreemde periode? Het kan allemaal!

Spelletjes spelen

Een andere goede manier om verveling te voorkomen is door spelletjes te spelen. Tegenwoordig zijn er in alle soorten en vormen games te vinden. Van ouderwetse bordspelletjes en kaartspellen tot aan games op een game console en apps voor de mobiel. Omdat er zo’n breed scala aan spelletjes beschikbaar is vandaag de dag zit er vast en zeker iets tussen dat perfect aansluit bij jouw voorkeuren. Ik vind bijvoorbeeld die “story-driven” games erg leuk. Daarmee kijk je praktisch een film die dankzij jouw acties afspeelt. Dit zijn zeker aanraders voor de beginnende of non-gamers onder ons. 

Nieuwe hobby’s uitproberen

In het “normale” dagelijks leven heb ik het altijd zo druk, dat ik eenmaal thuis eigenlijk nooit toe kom aan mijn hobby’s. Hierdoor heb ik over de jaren heen vrijwel geen hobby meer overgehouden. Daar heb ik inmiddels verandering in gebracht! Zo heb ik mijn passie voor lezen weer herontdekt en verdiep ik me momenteel in de kalmerende kunst van yin yoga. Heb jij nog hobby’s of activiteiten die je graag zou willen proberen, maar waar je nooit eerder aan toe kwam? Nu is hét moment!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén