huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Kies een mooie vloer voor je huis.

Hoewel de huizenmarkt een beetje op slot lijkt te zitten, zijn mijn buren daar niet echt mee bezig. In korte tijd hebben we in onze straat al veel nieuwe buren mogen verwelkomen. Hartstikke gezellig want ik woonde in nogal een vergrijsde buurt. Nu is dat natuurlijk lekker rustig maar als jong gezin heb je ook wel eens zin in wat meer leven in de brouwerij. Als we later misschien kinderen krijgen is het ook leuk als ze iemand hebben om mee te spelen in de buurt. Jonge mensen zijn dus wat mij betreft van harte welkom in onze straat. Een mooie mix van jong en oud is natuurlijk het beste.

Onderwerp

Eigenlijk dwaal ik een beetje af van het onderwerp waar ik het over wilde hebben. Omdat ik dus veel nieuwe buren heb, zijn er bij in de straat ook veel mensen aan het verbouwen. Al zou je het misschien eerder klussen kunnen noemen. Omdat ik in een dorp woon en niet in de grote stad is het wel gebruikelijk om even bij de nieuwe buren langs te gaan en jezelf voor te stellen. Of andersom natuurlijk. Meestal raak je op straat al wel een beetje aan de praat en voor je het weet krijg je een rondleiding door het nieuwe huis dat net is aangeschaft. Mensen zijn dan superenthousiast en je kunt eigenlijk geen nee zeggen. Toen ik een van die rondleidingen kreeg viel het me op dat de nieuwe buren zo'n mooie vloer hadden laten leggen. Ze vertelden mij dat ze op de beneden verdieping overal pvc vloeren hadden laten leggen. Ik moet toegeven dat ik enorm onder de indruk was. Het zag er werkelijk prachtig uit.

Voordelen

Omdat ik eigenlijk geen idee had wat een pvc vloer was, ben ik thuis snel achter de computer gesprongen om het op te zoeken op internet. Er zijn er nogal wat te vinden. Ze zijn namelijk sterk geluiddemppend en uitermate geschikt voor ruimten die intensief gebruikt worden. Ze zijn namelijk behoorlijk slijtvast en dat is natuurlijk ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Daarnaast kunnen ze goed tegen vocht en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Waarschijnlijk ben je ze onbewust al eens tegen gekomen (op een school bijvoorbeeld of bij een bedrijf). De pvc vloeren die ze nu aanbieden zien er uit alsof het echt hout of laminaat is. Ideaal! Ik denk dat ik zelf ook maar eens ga sparen voor een nieuwe vloer!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén