huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Het runnen van een klim hal

Een van de meest nieuwe en populaire sporten van de afgelopen jaren is klimmen. Dit klinkt natuurlijk een beetje apart aangezien Nederland een van de platste landen in de wereld is. Toch is klimmen al jarenlang een veel beoefende sport door Nederlanders. Jaarlijks reizen er veel Nederlanders naar de Alpen of andere gebergten in de wereld om te gaan klimmen. Maar tegelijkertijd zijn er ook ontzettend Nederlanders die gewoon in eigen land klimmen, namelijk in klimhallen. In de afgelopen veertig jaar zijn er steeds meer klimhallen opgekomen in Nederland. Vele ondernemers zien het als de beste nieuwe sportfaciliteit. In dit artikel bespreken we hoe je het beste een klim hal kunt runnen.

Locatie, locatie

Het is een gezegde over de wereld van vastgoed, het gaat allemaal om locatie. Dit is tegenwoordig ook zo met het opstarten van een klim hal. Dertig jaar geleden waren er nog zo weinig hallen in Nederland dat het niet uitmaakte waar je de hal opstartte. Waar je het ook deed, de mensen zouden komen uit het hele land aangezien je een van de eersten was. Maar tegenwoordig zijn er zo veel klimhallen dat het ontzettend belangrijk is om op een drukbezochte locatie te zijn, zoals in een grote stad. Het is namelijk zo dat veel klimmers niet ver willen reizen om te gaan klimmen.

Veiligheid boven alles

Alhoewel klimmen in een klim hal relatief veilig is, gaat veiligheid natuurlijk boven alles. Er gebeuren helaas nog steeds nu en dan ongelukken in klim hallen en als manager is het dus ontzettend belangrijk om de juiste veiligheids- en EHBO-procedures in plaats te hebben.

Horeca

Je kunt best veel geld vragen voor klim hal abonnementen. Maar de kosten die bij een klim hal op een populaire locatie komen kijken zijn ook niet mals. Over het algemeen maken de meeste klim hallen hun winst juist op de horeca die in de hal wordt gedraaid. Veel klimmers willen na het klimmen graag een hapje eten of een biertje drinken. Daarom is het voor elke klim hal een goed idee om een keuken en bar te hebben. Dit zorgt natuurlijk wel dagelijks voor afval dus het inhuren van een afvalbak is ook belangrijk. Desondanks kun je met een goed lopende bar en keuken als klim hal flinke winsten draaien. Ook kun je relatief goedkoop personeel inhuren door gratis klimmen aan te bieden. Op deze manier kun je succesvol een klim hal runnen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén