huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Het gras is altijd groener aan de overkant!

Voor mijn tuin heb ik gekozen voor kunstgras, deze keuzen heb ik gemaakt omdat mijn tuin een grootdeel van de dag in de schaduw ligt. Vooral het gedeelte waar ik graag gras wil hebben krijgt niet echt veel zon. Veel mensen hebben een enorm vooroordeel over kunstgras maar er zijn op het moment veel varianten kunstgras in verschillende prijsklassen. Vandaag schrijf ik over mijn bevindingen!

 

Kunstgras

Een groot voordeel van kunstgras is dat het makkelijk in onderhoudt is, dit is voor mij echt geweldig want ik heb niet echt groenevingers. Kunstgras koop je voor langertermijn gebruik dus zorg ervoor dat je de tijd neemt een het juiste gras te vinden. De prijsklassen zijn enorm uiteenlopend ala het gaat om kunstgras en de doeleinde van het gebruik ook. Bij mij in de buurt zit een tuincentrum die veel keuze heeft en mij enorm goed heeft geinformeerd welke keuze het best bij mij past. Mijn tuin is redelijk klein en ligt tussen allemaal huizen maar er staan een aantal grote bomen in mijn tuin en bij mijn buren waardoor de zon wordt tegen gehouden. Ik vind de bomen prachtig dus die blijven absoluut staan. Ik heb op een plek veel zon en daar heb ik tegels liggen omdat ik daar een heerlijke plek heb gemaakt waar ik in de zon kan liggen en een tafel heb staan waar aan gegeten kan worden. Buiten zijn in de zomer vind ik heerlijk en besteed dan ook veel tijd buiten. Dus een heerlijke tuin waar ik in zomer heerlijk kan vertoefen is voor mij belangrijk. Ik vind gras altijd mooi in een tuin dus vandaar dat ik ben gaan zoeken naar alternatieven. Uiteindelijk vond ik een prachtige soort kunstgras die helemaal voldeed aan al mijn verwachtingen, het is bijna niet van echt te onderscheiden. 

 

De kwaliteit

Veel mensen zijn erg negatief over kunstgras dit komt omdat zij denken dat kunstgras het gras is dat op een hockeyveld ligt en totaal niet op echt gras lijkt. Iedereen kent ook die kunstgrasmatten die je op de markt kan kopen maar die tijd is echt voorbij de kwaliteit is enorm veranderd. Gelukkig heeft de ontwikkeling in de loop der jaren niet stilgestaan en zijn er super mooie kunstgrassoorten ontwikkeld die niet van echt gras is te onderscheiden. een van deze vooruitstrevende technieken is de unieke V-shape. Deze grastapijt heeft een natuurlijke uitstraling waar ik naar opzoek was! Dit was mijn ervaring met kunstgras kopen tot volgende week..

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén