huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Een trui dragen met overhemd en stropdas

Er zijn veel combinaties en koppels die beter werken als ze samen gaan. Denk hierbij aan Starsky en Hutch, Chewbacca en Han Solo, of Sherlock Holmes en Dr. Watson. Er is gewoon iets aan de interactie tussen de individuele onderdelen die het geheel beter maken. In de businesswereld zou men dat synergy noemen. Het eindresultaat is groter of beter dan simpelweg de som van de individuele onderdelen. Iets waar dat naar mijn mening ook voor geldt is het dragen van een overhemd en een stropdas onder een sweater. Je ziet het vaak in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, in bijvoorbeeld schooluniformen. Ook op het kantoor kan je het wel verwachten, mits de dresscode niet strikt formeel is. Als het meer een soort van semi-formeel is dan is de sweater-stropdas combi een uitstekende outfit. Toch zijn er wel een aantal "regels" voor het dragen van deze combi, net als bij veel andere dresscodes voor mannen.

Laat je leiden door de sfeer

Je hebt zelf waarschijnlijk wel een idee wat de graad van formaliteit is. Als iedereen in een driedelig pak door het kantoor loopt, dan draag je natuurlijk geen sweater. Als je daarentegen het idee hebt niet onder te doen voor de rest zonder een maatpak, dan is het een goede optie. Ook als je zeker weet dat een sweater met hemd en stropdas prima kan zijn er nog gradaties. Als het volledig casual is dan hoef je niet eens een stropdas te dragen, en zijn de kleuren niet zo belangrijk. Als het daarentegen wel een semi-formele setting is, dan is het belangrijk dat je redelijk neutrale kleuren kiest. Ook het patroon van de das moet enigszins overeenkomen met het patroon van jouw heren truien. Geen verticale lijnen combineren met horizontale dus. 

Hoe draag je deze outfit?

Net als bij een Black Tie event zijn er ook een aantal richtlijnen over hoe jij de outfit draagt. Knoop jouw overhemd dicht tot het hoogste knoopje wanneer je een stropdas draagt, en laat er eentje open als je er geen draagt. In principe draag je een stropdas als je dat ook zou doen wanneer je voor het traditionele jasje had gekozen. Ook is het belangrijk dat het geheel goed om jouw lichaam past. Ondanks dat niemand het grootste gedeelte van jouw overhemd ziet, moet het toch goed passen. Anders krijg je namelijk rare bulten aan de onderkant van jouw sweater. Ook stop jij jouw overhemd natuurlijk netjes in jouw broek! Ondanks dat het redelijk casual is, zit er toch nog een formele ondertoon aan dit outfit!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén