huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

De mooiste structurele aanpassingen aan je tuin

Het is Maart en dat betekent dat de lente en zomer nu echt beginnen. Tegelijkertijd hebben we momenteel wel last van een virus dus er bestaat een kans dat we deze zomer niet naar buiten gaan in hele drukke gelegenheden. Maar gelukkig kunnen we wel nog genieten van onze tuin. Niks is toch fijner dan in de zomer in de tuin zitten en genieten van het lekkere weer. Maar veel mensen zijn niet alleen graag in de tuin aan het luieren. Ze werken ook graag in de tuin en aan de tuin. Natuurlijk is er na een winter veel te doen qua onderhoud om de tuin weer mooie en bloeiend te maken. Maar het is ook een goed moment om iets heel nieuws in de tuin te bouwen. In dit artikel bespreken we de mooiste en leukste structurele aanpassingen aan je tuin.

Een nieuwe poort of hek

We zijn zelf op deze blog een groot fan van natuurlijke tuinen met veel natuurlijk materiaal. Helaas is het zo dat in Nederland steeds meer nieuwbouw wordt opgeleverd met tuinen vol steenmateriaal en weinig groen. Als je een dergelijke tuin hebt kun je naast het eruit slopen van stenen en het planten van bloemen ook goed het hek of de poort vervangen en daar een hardhouten poortdeur en hek plaatsen. Dit geeft de tuin meteen al een stuk natuurlijker aanzicht.

Trampoline

Wanneer je kinderen hebt is het natuurlijk ontzettend fijn als deze kinderen graag naar buiten gaan en in de tuin spelen. Zeker in dit tijdperk waar er steeds meer videogames en technologieën zijn waar kinderen graag de hele dag naar een scherm staren. Maar dan is het natuurlijk ook wel belangrijk om ervoor te zorgen dat deze kinderen een reden hebben om naar buiten te gaan. Een goed idee om dit te doen is het aanschaffen van een trampoline. Ik weet nog goed dat ik en mijn broer een trampoline kregen in de tuin en daar hebben we jarenlang ontzettend veel plezier van gehad. Elke zomer waren we erop aan het springen.

Boomhut

Soortgelijk aan een trampoline is het ook een goede optie om een boomhut te bouwen voor je kinderen in de tuin. Dit is een plek waar ze kunnen spelen en ook een plek voor henzelf. Het bouwen van een boomhut is ook een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ze uit de buurt houdt van gevaarlijk gereedschap.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén