huisbazaar.nl

Het blog met allerlei feitjes en weetjes over huizen!

Nieuws

Bloemen groeien in jouw eigen tuin, waar moet je op letten?

Wil jij graag dat jouw tuin in de zomermaanden kleurrijk is door alle bloemen? Met verschillende soorten bloemen voeg je een levendige achtergrond toe aan jouw tuin. Bovendien is het heel erg rustgevend om bezig te zijn met tuinieren. Veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel van hun geluk. Voordat je gaat beginnen aan het bijhouden van jouw eigen bloemen in de tuin is het handig om een beetje extra informatie te vergaren over hoe het allemaal te werk gaat. Het is een hele kunst om goed te zijn met verschillende soorten bloemen, en het komt dus ook niet zomaar aanwaaien. Voordat je begint wil jij jezelf een aantal vragen stellen om erachter te komen op welke schaal jij bloemen wilt gaat planten. Daarom hier een paar dingen waar jij rekening mee moet houden voordat je bloemen gaat planten.

Hoeveel ruimte heb je?

Of je nou een gigantische tuin hebt van een paar hectare, of het moet doen met een paar dozijn vierkante meter, het is hoe dan ook belangrijk dat je goed bedenkt wat voor ruimte jij hebt. Hierbij moet je rekening houden met de hoeveelheid grond, de gemiddelde uren zon per dag en andere zaken. Er moet over het algemeen, op de meeste bloemen, ongeveer zes tot zeven uur zonlicht op de plek schijnen. Gelukkig zijn er ook wel planten en bloemen die het een stuk beter doen zonder zonlicht. Mocht je de pech hebben dat de zon bijna nooit in jouw tuintje komt, dan moet je daar wel rekening mee houden. Verder wil je oppervlaktes meten, en afscheiden met bijvoorbeeld een plantenbak van hout. Zo kan je de verschillende soorten voeding, als dat nodig is, makkelijk gescheiden houden.

Hoeveel tijd heb je?

Een belangrijke, maar ook wel lastige vraag is hoeveel tijd jij kunt besteden aan jouw bloemen. Zeker omdat mensen nogal eens overschatten hoe vaak zij nou echt tijd gaan vrijmaken voor een tuintje is het belangrijk dat je realistisch probeert te zijn. Als je bloemen aanschaft die veel tijd en aandacht vereisen dan is het natuurlijk doodzonde als je na een paar weken moet toegeven dat je de benodigde tijd niet over hebt voor het tuintje. Probeer de keuze qua planten en bloemen af te stellen op de hoeveelheid tijd die jij kan missen. Gelukkig zijn er ook hier weer mogelijkheden om flora te vinden die er prima tegen kan als je een weekje vergeet water te geven. Het is voornamelijk belangrijk dat je het leuk vindt, dus dwing jezelf niet om meer tijd te besteden dan je eigenlijk zou willen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén